Inlägg märkta ‘dålig andedräkt’

SB12 – Dålig andedräkt?

3 augusti, 2011

DÅLIG ANDEDRÄKT?

De flesta har väl någon gång råkat ut för en dålig andedräkt. Den tillfälliga dåliga andedräkten drabbar nästan alla men det finns även en del som har så gott som kronisk dålig andedräkt. Den kroniska dåliga andedräkten kallas med ett finare namn halitosis eller foetor ex ore.

Orsaker till dålig andedräkt

Tillfällig dålig andedräkt beror oftast på livsmedel, exempelvis ost, stark mat, alkohol eller rökning och snusning.

Tungan är ofta en anledning till dålig andedräkt, där kan det fastna matrester och bakterier mellan papillerna på tungan.

Den kroniska dåliga andedräkten, halitosis, beror på svavelföreningar som bildas i munnen.

Är du torr i munnen får du lättare en dålig andedräkt, det är därför man ofta har en sämre andedräkt på morgonen – då salivproduktionen inte går på högvarv samt man kan ha andats genom munnen bitvis under sömnen och därmed torkat ut munhålan.

Motverka dålig andedräkt

De råd som ges vid dålig andedräkt påminner ofta om de huskurer som rekommenderades för 2000 år sedan, till exempel att dricka mycket vatten, vila och att äta persilja.

Men nu behöver du inte längre oroa dig för dålig andedräkt! SB12 är ett munvårdande medel som neutraliserar de ämnen som ger dålig andedräkt. Skölj munnen med SB12 på morgonen och du har sedan säker andedräkt i 12 timmar!

Om SB12

Innehåller bl a zink och klorhexidin som neutraliserar svavelföreningarna och motverkar dålig andedräkt. SB12 finns i flera utföranden: munskölj, tuggummi och sugtablett.

SB12 Original, SB12 Mild, SB12 Vattenmelon och SB12 DUO (som innehåller lite mer flour) är de munskölj som finns.

SB12 Strong Mint, SB12 Lakrits, SB12 Eucalyptus White och SB12 Antiplaque är de tuggummi som finns.

SB12 Eucalyptus Menthol och SB12 Cool Mint är de sugtabletter som finns.

Läs mer om dålig andedräkt på www.sb12.se.