Arkiv för ‘Munprodukter’ kategori

SB12 – Dålig andedräkt?

3 augusti, 2011

DÅLIG ANDEDRÄKT?

De flesta har väl någon gång råkat ut för en dålig andedräkt. Den tillfälliga dåliga andedräkten drabbar nästan alla men det finns även en del som har så gott som kronisk dålig andedräkt. Den kroniska dåliga andedräkten kallas med ett finare namn halitosis eller foetor ex ore.

Orsaker till dålig andedräkt

Tillfällig dålig andedräkt beror oftast på livsmedel, exempelvis ost, stark mat, alkohol eller rökning och snusning.

Tungan är ofta en anledning till dålig andedräkt, där kan det fastna matrester och bakterier mellan papillerna på tungan.

Den kroniska dåliga andedräkten, halitosis, beror på svavelföreningar som bildas i munnen.

Är du torr i munnen får du lättare en dålig andedräkt, det är därför man ofta har en sämre andedräkt på morgonen – då salivproduktionen inte går på högvarv samt man kan ha andats genom munnen bitvis under sömnen och därmed torkat ut munhålan.

Motverka dålig andedräkt

De råd som ges vid dålig andedräkt påminner ofta om de huskurer som rekommenderades för 2000 år sedan, till exempel att dricka mycket vatten, vila och att äta persilja.

Men nu behöver du inte längre oroa dig för dålig andedräkt! SB12 är ett munvårdande medel som neutraliserar de ämnen som ger dålig andedräkt. Skölj munnen med SB12 på morgonen och du har sedan säker andedräkt i 12 timmar!

Om SB12

Innehåller bl a zink och klorhexidin som neutraliserar svavelföreningarna och motverkar dålig andedräkt. SB12 finns i flera utföranden: munskölj, tuggummi och sugtablett.

SB12 Original, SB12 Mild, SB12 Vattenmelon och SB12 DUO (som innehåller lite mer flour) är de munskölj som finns.

SB12 Strong Mint, SB12 Lakrits, SB12 Eucalyptus White och SB12 Antiplaque är de tuggummi som finns.

SB12 Eucalyptus Menthol och SB12 Cool Mint är de sugtabletter som finns.

Läs mer om dålig andedräkt på www.sb12.se.

Vigo Tuggummi

6 juli, 2011

Vigo – en unik serie tuggummin med funktion! Hur fungerar det då? Jo, Vigo är ett kosttillskott, skillnaden är bara att du inte sväljer en tablett eller en kapsel, utan du tuggar på ett tuggummi fullt med viktiga ämnen och mineraler.

Vigo finns i tre varianter; VIGO FOCUS, VIGO ACTIVE, VIGO BEAUTY.

Alla produkter i VIGO-serien innehåller en bas av C- och B-vitaminer. Dessutom innehåller varje variant ytterligare näringsämnen som karaktäriserar respektive funktion. Utöver nyttiga vitaminer ingår även xylitol (björksocker) som stärker dina tänder och så smakar VIGO fantastiskt gott också!

VIGO FOCUS

Utvecklat för dig som vill känna dig lite piggare, lite mera skärpt. Innehåller förutom uppiggande vitaminer även ginseng och koffein. Det är ett tuggummi med frisk mintsmak. Ta ett tuggummi istället för en kopp kaffe efter maten, t ex.

VIGO BEAUTY

Utvecklat för dig som är mån om ditt yttre och prioriterar ett hälsosamt liv. Innehåller förutom B- och C-vitamin också selen och betakaroten. Fräsch fruktig mintsmak. C-vitamin hjälper kroppen att bilda kollagen, det som gör huden elastisk.

VIGO ACTIVE

Utvecklat för dig som förstås är aktiv och motionerar, som är intresserad av friskvård och hälsa. Ger dig ett extra tillskott av vitaminer och mineraler.  Innehåller förutom vitaminer även magnesium och koffein. Ger dig uthållighet och ökad fysisk kapacitet. Ta ett tuggummi innan/under träning t ex. Frisk power mint smak.

VIGO TUGGUMMI kan du köpa på Apotek, Coop och i Pressbyrån. Kostar cirka 30 kronor och rekommenderat är att tugga max 4 st/dag.

Läs mer om Vigo Tuggummi på vigogum.se.